RESUM DEL TRIMESTRE
Amb el nostre projecte volem afavorir a la població més pobre que té problemes amb la desnutrició.
Això és degut a la falta d'aliments a la major part de la població. La desnutrició afecta a 25% de la població i és molt greu ja que molta gent mor per falta de l'aliment necessari per el notre cos cada dia.
Creiem que ho podem solucionar ja que tenim al nostre abast la tecnologia necessària per dur a terme aquest projecte.
QUÈ SABEM DEL PROBLEMA:
En el món actual hi ha uns mil milions de persones que amb prou feines aconsegueixen l’alimentació necessària per portar una vida saludable i productiva.
QUÈ ÉS EL QUE NO SABEM:
-Si la idea és plausible tecnològicament i legalment
-Que es el que necessitem per dur-la a terme
QUI HO HA RESOLT O HA RESOLT ALGUNA COSA SIMILAR:
- Ho intenten resoldre les ong com : Mans unides, acció contra la fam...
QUINES CAPACITATS TENIM COM A EQUIP?
Tenim col·laboradors externs amb coneixements tecnològics.
QUÈ HEM TROBAT I COM?
1.Acció contra la fam.- mitjançant donacions
https://www.accioncontraelhambre.org/es
2.Mans unides - voluntariat i donacions
http://www.mansunides.org/
3.UNICEF - col·laboració, voluntariat, donacions...
http://www.unicef.es/
4.Restaurants contra la fam - la seva acció és a Catalunya . consisteix en donació de part del benefici de diversos restaurants. Per cada plat que compres un percentatge va a la prevenció de la desnutrició.
https://www.accioncontraelhambre.org/es/actua-donar-ong-donativos-colaborar-ong
5.Oxfam - ajuda a les zones més afectades mitjançant el ensenyament de agricultura.
https://www.oxfam.org/es
APORTACIONS
Abans:
Despres:
La idea que ha aportat més al grup ha sigut la que han posat el grup QR's sobre posar publicitat cosa que ens ha fet pensar que podriem fer una mena de concurs de qui dona més cantitat de menjar i qui aconsegueixi recaptar més menjar tindria un premi, ja sigui publicitat dels restaurants o algun regal per l'equip guanyador de l'escola.
PRESENTACIÓ
ENTREVISTES RECYCLED FOOD
Hem fet les següents entrevistes:
CLIENT
Els clients de Recycled Food serien els restaurants que aportarien menjar.
ENTREVISTA A UN PROPIETARI D'UN RESTAURANT
1.Creus que la nostra idea té sortida al mercat?
Jo no hi entenc gaire del tema però pel que jo sé crec que la vostra idea si podria tenir sortida al mercat.
2.Tu participaries al projecte?
Trobo que és una bona idea però s’ha de mirar tots els pros i contras abans de arriscar-se.
3.Quines despeses pot suposar?
Al principi pot suposar bastantes despeses com el vehicle per transportar aliments o pèrdues d’hores de treball però crec que és podria dur a terme.
4.Creus que altres restaurants hi participarien?
Jo crec que sí però crec que això depèn de com vengeu la vostre idea i a quins restaurants aneu a preguntar.
5.Creus que hi haurà gent que es faci voluntari?
Sincerament crec que hi hauria molta gent que li agradaria ser voluntari i participar amb la vostra idea.
6.Creus que és una bona idea intentar dur a terme el projecte?
Sí, crec que és bona idea sempre i quan el dugui a terme amb quarencia.
7.Què podríem millorar?
Per mi el que necessiteu millorar és que heu de buscar gent que hi entengui del tema, ja sigui tecnològicament per poder fer la aplicació o legalment perquè al ser menors de edat no sabeu el que podeu o no podeu fer.
8.Creus que necessitarem diners perquè el projecte funcioni?
Crec que si us organitzeu bé no teniu perquè necessitar diners perquè l’idea funcioni nomes necessiteu tenir contactes i saber molt bé el que voleu aconseguir. En el cas de que en necessitesiu podríeu buscar patrocinadors.
USUARI
Els usuaris de Recycled Food serien els voluntaris ja que serien qui utilitzarien la aplicació.
ENTREVISTA A UN VOLUNTARI
1. Quanta gent acudeix als menjadors socials cada dia?
Cada cop i ha més gent que perd la feina o la seva font d’ingressos i això provoca que no es puguin costejar el menjar i per tant acudeixen als menjadors socials.
2. Que motiva a la gent o que et va animar a tu perquè t'animessis fer voluntariat?
La meva parella ajudava a un menjador social i em va animar a anar-hi un dia, em va agradar conèixer a altres voluntaris i a la gent que hi anava em vaig sentir útil i em va agradar ajudar així que i vaig tornar a anar a un altre dia i una altre fins que el voluntariat va formar part de la meva rutina. A molts de els voluntaris els agrada fer bones accions i no volen veure a la gent passen gana, altres sn joves i ho fan perquè queda be en el currículum i altres només es volen sentir útils.
3. Qualsevol pot ser voluntari?
Tots tenim la capacitat de participar en projectes socials: adults, nens, gent gran... Nomes necessiten trobar una activitat que siguin capaços de fer i moltes ganes d’ajudar.
4. Quins agents externs os ajuden a fer possible que el menjador social funcioni?
El banc d’aliments hi col·labora molt, també rebem donacions que poden ser diners o aliments. Hi ha organitzacions o escoles que fan campanyes de recollida d’ aliments i ens ajuden molt. Però sobretot hi ha molts voluntaris que ajuden cada dia perquè tot sigui possible.
5. Quins defectes o quines coses es podrien millorar en el nostre projecte?
Per poder fer els transports d’aliments necessitaria'm un transport en els que els aliments es conservessin durant el trasllat i aixo suposa una inversió a més a més necessitaríem diners per pagar la benzina i el manteniment del vehicle. No suposaria un problema si aconseguiu un patrocinador o moltes donacions.
6. Tens alguna suggerència que ens ajudi a millorar?
En la aplicació aniria ve agrupar els contactes per ciutats o zones per saber quins restaurants estan mes aprop.
Podríeu mirar de si la aplicació serviria per un altre àmbit o un altre tema.
7. Creus que el nostre projecte seria útil?
Sempre va be tenir nous mètodes de fer les coses i el vostre jo crec que ens podria ajudar molt.
COMENTARI DE LES ENTREVISTES:
Les entrevistes ens han ajudat a respondre alguns dubtes que teníem.
Gracíes a les entrevistes em incorporat al nostre projecte el següent :
-Agruparem els contactes per zones o ciutats.
-Sera necessari un vehicle propi.
PROTOTIP
TUTORIAL
1-Uneix-te com a voluntari a l'aplicació.
2-Busca en el mapa restaurants disponibles per recollir menjar en aquest moment.
3-Contacta amb el restaurant per acordar l'hora de la recollida del menjar.
4-Vas al restaurant a recollir el menjar
5- Portes el menjar al menjador social més proper.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada